Bureau de Wit

Legionellapreventie en voedselveiligheid  

  • Contactpersoon Peter Groeneveld
  • Provincie Actief in Nederland en BelgiĆ«
  • Plaats Almere
  • Adres Transistorstraat 20, 1322 CE Almere

Eurofins Bureau de Wit is gespecialiseerd in controle en advies op het gebied van legionellapreventie en voedselveiligheid. Uw gasten en medewerkers vertrouwen op de veiligheid van uw drinkwater. Bureau de Wit laat u zien hoe eenvoudig dit kan zijn. Daarnaast zorgen we ervoor dat u zonder teveel moeite voldoet aan de eisen die de wetgeving hieraan stelt.
Bureau de Wit biedt diverse diensten voor recreatiebedrijven, met speciale tarieven voor Vekabo-leden. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de deze diensten, de prijzen vindt u daaronder.

Diensten algemeen

Na het uitvoeren van een gedegen risicoanalyse stellen zij een begrijpelijk beheersplan op. Al uw beheerstaken en registraties kunt u bijhouden in een fysiek- of digitaal logboek. Maar zij kunnen deze ook voor u automatiseren. Alle medewerkers zijn BRL 6010 gecertificeerd voor legionella-advies en het nemen van de monsters. De legionellamonsters worden volgens vervolgens geanalyseerd in het geaccrediteerde Eurofins laboratorium. Ook de controle van de keerkleppen kunt u aan hen overlaten. In al hun waterwerkzaamheden werken ze nauw samen met het zusterbedrijf Eurofins C-Mark. Zo krijgt u de expertise van 2 bedrijven via 1 aanspreekpunt.

En voldoet een van uw monsters ondanks alle maatregelen toch niet aan de norm? Dan achterhalen ze de bron en reinigen uw installatie snel en discreet.

Omschrijving

Frequentie

Standaard tarief

Tarief Lid Vekabo  

Wettelijke verplichtingen:

Legionella beheersplan / risicoanalyse kleine locatie: minder dan 50 tappunten

(Het tarief voor Vekabo bedrijven op de Waddeneilanden is € 697,50.)

Eenmalig

€ 780,00

€ 525,00

Legionella beheersplan / risicoanalyse grote locatie: meer dan 50 tappunten.

(Het tarief voor Veklabo bedrijven op de Waddeneilanden is € 882,50.)

Eenmalig

€ 1.170,00

€ 697,50

Legionella analyse en monstername

Inclusief mogelijke benodigde typeringsanalyses en voorrijkosten.

1 of 2

x per jaar

€ 47,80

(tarief per monster)

€ 43,50

(tarief per monster)

Controle Keerkleppen
(inclusief rapportage)

Tarief vanaf 15 controleerbare kleppen en alleen in combinatie met monstername Legionella. Bij minder dan 15 gecontroleerde kleppen zal een tarief van € 20,50 per keerklep gefactureerd worden.

Jaarlijks

€ 21,70

(per keerklep)

€ 17,00

(per keerklep)

Aanvullende dienst ter kennisvermeerdering / begeleiding Wetgeving legionellapreventie:

Legionella Inspectie

(optioneel)

1 of 2 x per jaar

€ 42,35

(per inspectie)

€ 36,50

(per inspectie)

Uitvoering:
De bovenstaande werkzaamheden zijn besproken met de opdrachtgever en het laboratorium. De risicoanalyse zal worden uitgevoerd op de watermeter en de daarop aangesloten leidingwater-installatie van het betreffende adres. Indien er sprake is van meerdere watermeters, dan dient dit voor het tekenen van dit voorstel met de opdrachtnemer besproken te zijn.

Norm:
Drinkwaterbesluit en drinkwaterregeling, BRL 6010, Waterwerkblad 1.4 G.

Bijzonderheden Legionella monstername:
De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het aanleveren van het monsternameplan (meetstrategie). De monsters zullen onaangekondigd worden genomen door Eurofins Bureau de Wit. Bij herbemonsteringen worden gedifferentieerde voorrijkosten in rekening gebracht; Bij 1 monster bedragen de voorrijkosten € 43,80.

Bijzonderheden Keerklepcontrole:
Voor de Controle keerkleppen dient de locatie in het bezit te zijn van een actueel overzicht van alle terugstroombeveiligingen. Mocht deze er niet zijn, dan kan Eurofins Bureau de Wit deze voor u maken. Het uurtarief hiervoor is € 85,00.

Annulering:
Indien monstername en/ of de keerklepcontrole ter plaatse wordt geannuleerd brengen wij € 36,00 voorrijkosten in rekening. Wanneer u uw lidmaatschap bij Vekabo opzegt dan gelden vanaf dan onze standaardtarieven.

Prijzen:
Per bezoek zijn de voorrijkosten € 27,50. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.