Maandag 21 juni 2021

Lancering In het Groen

Hijsen vlag In het Groen

Op maandag 21 juni is In het Groen officieel gelanceerd. Tijdens een kleinschalig evenement in de Betuwe, met enkele leden, partners, bestuursleden en medewerkers.

Ochtend in het groen

Ondanks het slechte weer was het een echte ochtend 'in het groen', met een korte wandeling door de natuur in een gebied vol verhalen vol verhalen, een heerlijke ontbijt met streekproducten in de boomgaard en inspiratie door trendwatcher Goof Lukken. De ochtend werd afgesloten met een woord van Vekabo voorzitter Ellen Kok en het hijsen van de In het Groen vlag.

Toelichting van de voorzitter

“Deze nieuwe naam, met natuurlijk een nieuw fris uiterlijk, past beter bij wie we zijn en waar we voor staan,” licht voorzitter Ellen Kok toe aan de aanwezigen, “namelijk kleine campings en accommodaties van hoogwaardige kwaliteit in het groen, waar onze gasten rust, aandacht en energie vinden. Ook de nieuwe website met meer mogelijkheden sluit veel beter aan bij het zoek- en boekgedrag en de behoeftes van onze huidige en toekomstige doelgroepen. Overigens blijft Vekabo als verenigingsnaam voor onze leden en partners gewoon bestaan. Maar voor de gast wordt het voortaan In het Groen.”

Presentatie trendwatcher Goof Lukken

Trendwatcher Goof Lukken gaf in een inspirerende presentatie een inkijkje in de belangrijkste trends en ontwikkelingen als het gaat om een vakantie in het groen.

De belangrijkste trends op een rij:

 • Corona = vakantie in eigen land en natuurrecreatie
  Corona heeft Nederland op de kaart gezet als een vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Ook veel meer interesse voor recreëren in de natuur.
 • Gasten willen geinspireerd worden
  Aandacht voor betekenisvolle vakanties. Iets ervaren, iets beleven met aandacht voor duurzaamheid, gezondheid, cultuur en historie
 • Behoefte aan rust
  Door het snelle, stressvolle bestaan van veel mensen is er behoefte aan de andere kant: rust in een offline omgeving.
 • Aandacht
  Geen nummer, geen sleutelcode, maar als gast persoonlijk ontvangen worden. Investeer in de gast en wees deze welkom.

Kado ANWB

De ANWB was als goede partner van Vekabo aanwezig tijdens de lancering in de personen van directeur kamperen Jaap van der Linden en accountmanager Iris Stolwijk. Naast felicitaties boden Jaap en Iris een artikel over In het Groen aan in een volgende editie van het ANWB magazine Kampeer en Caravan Kampioen. Daarnaast gaat de ANWB In het Groen promoten via hun website en nieuwsbrieven.

Website live en start campagnes

Tegelijk met de lancering van de nieuwe naam In het Groen werd op 21 juni de nieuwe website gelanceerd. Naast meer inspiratie biedt de website de mogelijkheid om campings of accommodaties te zoeken (op beschikbaarheid) en te boeken.

rosameininger_inhetgroen_lancering-215382.jpg