Op je publicatie op ANWBcamping.nl en op ANWB Gastvrij

Voordeel bij de ANWB

De ANWB is partner van Vekabo. Op het gebied van promotie, kennisdeling én voordeel voor Vekabo leden op enkele ANWB producten. Hieronder vind je meer informatie over de betaalde vermelding op anwbcamping.nl, waar je als Vekabo-lid ook korting op krijgt, en de ANWB camping inspecties.

Korting vermelding anwbcamping.nl

Publicatie bijdrage

Vanaf 1 januari 2021 betaal je jaarlijks voor de vermelding van je camping op anwbcamping.nl. Dit om de kosten van plaatsingen te kunnen dekken. Tegelijkertijd heeft de ANWB een aantal verbeteringen doorgevoerd op de detailpagina's van campings. Te weten:

 • Het is nu mogelijk om een link toe te voegen naar de website van de camping;
 • Er kunnen 15 foto's worden geplaatst ( voorheen 2);
 • Camping- en omgevingstekst worden herschreven en geoptimaliseerd voor zoekmachines (zoals Google);
 • Plaatsing op de ANWB Routeplanner.

Alle informatie over een basispublicatie van je camping op de ANWB website krijg je in deze handige video. Informatie over meer uitgebreide paketten vind je hier.

Tarief

De normale bijdrage voor een basispublicatie is €250,- per camping per jaar.

Wanneer je boekbaar bent op de ANWB website en/of meedoet aan CKE Voordeelprogramma dan is het tarief €150,- per camping per jaar. Speciaal voor Vekabo-leden is het tarief € 115,-  per camping per jaar. Ook dan geldt dat je of boekbaar dient te zijn of meedoet aan het CKE Voordeelprogramma. Meer informatie en aanmelden

Wat houdt het CKE Voordeelprogramma in?

 

De Camping Key Europe is een voordeelpas voor gasten die bij campings in heel Europa te gebruiken is. Naast korting bij diverse campings (niet verplicht voor campinghouders) vervangt de pas het legitimatiebewijs. Ook krijgt de pashouder een gratis WA-verzekering en de ANWB-gids Erkende Campings. De ANWB is eigenaar van CKE. Momenteel zijn er 800.000 kaarthouders wereldwijd, waarvan 230.000 in Nederland en zijn er 6.000 campings aangesloten.

Wat is het voordeel voor campinghouders?

 • Geen risico

  Vertrekt de klant zonder te betalen? Dan betaalt CKE in dat geval de rekening. En daarnaast bevat de kaart een aansprakelijkheidsverzekering voor schade ontstaan op de camping door toedoen van de kaarthouder of zijn reisgezelschap.
 • Vervangend legitimatiebewijs

  De kaart bevat alle relevante persoonsgegevens van de kampeerder; u kunt de CKE-kaart veilig accepteren als vervangend legitimatiebewijs.

 • Een betere bezetting op je camping

  CKE maakt je camping extra aantrekkelijk in zowel voor-, hoog- als naseizoen als je meedoet met het voordeelprogramma. Een camping is overigens niet verplicht hieraan deel te nemen.

 Voordeel van boekbaar worden bij de ANWB

 • 10% commissie op basis van no-cure, no-pay
 • ANWB betaalt de transactiekosten van een iDEAL-betaling
 • Zekerheid van (aan)betaling
 • De camping bepaalt zelf de prijs en beschikbaarheid

Inschrijven

Als je als Vekabo-lid een vermelding wilt op de ANWB website dan kun je je hier direct inschrijven. De factuur ontvang je dan in de loop van 2022 van Vekabo.

 

ANWB camping inspecties

 

De ANWB inspecteerde al jaren campings door heel Europa. Het afgelopen jaar heeft de ANWB een inspectie- en classificatiemodel ontwikkeld speciaal voor Kleine campings. Zij zien dat de vraag naar Kleine campings vanuit de kampeerders toeneemt en vinden het belangrijk een classificatiemodel te creëren dat recht doet aan de specifieke eigenschappen en kwaliteiten van Kleine campings. Vekabo heeft meegedacht over het nieuwe model, in samenspraak met enkele leden. Meer informatie over het model vind je hier.

Mocht je meer informatie willen over de inspecties van (kleine) campings door de ANWB, neem dan contact op met Iris Stolwijk, via istolwijk@anwb.nl of 06-10924160.

 

ANWB Gastvrij

Het huidige ANWB Gastvrij concept wordt momenteel herzien. Normaal gesproken wordt het nieuwe model in het voorjaar van 2022 gepresenteerd.