Maak ze zelf met onze handige tips

Perfecte foto's van je camping of accommodatie(s)

Goede foto's maken tegenwoordig het verschil om gasten te trekken. Het maken van goede foto's hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en kan je zelf ook prima. Wij geven je handige tips om ermee aan de slag te gaan.

Fotografie

Bepaal je doel en je camera (of je smartphone)

Allereerst is het belangrijk om te weten met welk doel je foto's gaat (of laat) maken. Grofweg kan je het volgende aanhouden:

  1. Topfoto's, voor langdurig gebruik
    Voor een vaste plek op je website en platforms als In het Groen. In dit geval adviseren we gebruik te maken van een professionele fotograaf. Dat hoeft niet duur te zijn. Voor aangesloten leden hebben we een scherpe deal met Onsite 360 en Foto van Daan. Heb je er toch niet al te veel voor over, dan adviseren we je om in ieder geval met een fotocamera foto's te maken. Ook kan je eens informeren naar een hobby fotograaf in je kennissenkring, of bijvoorbeeld de lokale amateur fotoclub (overzicht fotoclubs in Nederland).

  2. Goede foto's voor tijdelijk gebruik
    Met de meeste smartphones maak je tegenwoordig geweldig mooie foto's. De kwaliteit van de camera's is de laatste jaren flink toegenomen, en zelfs foto's met diepte kunnen met de nieuwste smartphones gemaakt worden. Op Youtube zijn talloze video's te vinden met tips hiervoor, maar eigenlijk is het ook een kwestie van uitproberen. Mocht je een fotocamera hebben, of deze kunnen lenen, dan raden we dat zeker aan.

Kies het (weer)moment

De mooiste foto's worden gemaakt met helder, natuurlijk licht. Zorg dus dat je foto's maakt als de zon schijnt. Of nog beter: als de zon schijnt én er ook wat bewolking is. Want wolken geven diepgang en maken een foto al snel aantrekkelijk. Een zonsopgang of -ondergang, of een regenboog kunnen natuurlijk prachtig zijn, maar timing is dan wel erg belangrijk.

Werendijke - uitzicht

Uitzicht regenboog

Wat maakt je bedrijf uniek?

Gasten die voor kleinschalige campings of accommodaties kiezen doen dat ook voor het unieke karakter van het bedrijf. Voor die historische boerderij, de unieke ligging, het mooie groen, of het bijzondere verhaal van de eigenaren. En laat het unieke karakter dan ook zien. Bijvoorbeeld het familiewapen wat nog ergens te zien is, de appelboomgaard, de eeuwenoude spanten van de groepsaccommodatie, de paddenpoel, of de waterrijke omgeving. Het is prima om de kampeerplekken te laten zien, daar komen gasten immers ook voor, maar probeer ook daar het onderscheidende van je bedrijf in te laten zien.

Camping Werendijke

Detail gypsy wagen

Mensen maken het verschil

Mensen kijken graag naar andere mensen. Spontane foto's van gasten werken altijd goed. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de privacy van gasten, want niet iedereen wil op de foto, laat staan dat deze gedeeld wordt. Maar schroom het niet te vragen, want vaak krijg je gewoon medewerking als je uitlegt waar je het voor wil gebruiken. Overigens mag je van de wet gewoon foto's maken van groepen en deze delen. Als het maar geen close ups zijn van specifieke mensen en de groepsfoto niet is georganiseerd (tenzij iedereen daar weer toestemming voor geeft).

Gasten vakantiehuis

Gast camping

Spontane momenten

Met name op je Instagram- of Facebookpagina is het belangrijk om regelmatig een leuke foto te plaatsen. En dat kan ook prima, want met je smartphone heb je altijd de mogelijkheid om snel iets te fotograferen. Denk aan de ochtenddauw, zelf gemaakte jam, leuke gasten die je net uitzwaait (of verwelkomt), een vers gedekte ontbijttafel, bloemen die in bloei zijn, een pasgeboren lammetje, het nieuwe sanitair dat in aanbouw is, etc, etc. Je volgers vinden het leuk om regelmatig iets te zien van de ontwikkelingen op je bedrijf, zodat hun behoefte om ook weer eens langs te komen wordt aangewakkerd. 

Unieke karakter

Spontane foto's

Denk aan je omgeving en activiteiten

Gasten komen niet alleen voor je bedrijf en de gastvrijgheid, maar ook voor de omgeving en de activiteiten die er te doen zijn. Dus ook goed om daar foto's van te delen.

Varen Biesbosch

Vergeet jezelf niet!

Bij een goede gastvrijheid hoort een persoonlijke benadering. Gasten van kleinschalige accommodaties kiezen bewust voor die benadering en vinden het fijn om te zien met wie ze te maken hebben. Daarbij maken de eigenaren ook het bedrijf. Kortom: laat zien wie je bent en deel dit met een leuke foto!

De eigenaren

Deel In het Groen

Als vereniging maken we samen In het Groen. Door ook zelf In het Groen te delen, bijvoorbeeld met een foto van de vlag, draag je daar aan bij.

In het Groen vlag

Foto's bewerken

Het kan natuurlijk zijn je je foto's wil bewerken voordat je ze op je website of social media plaatst. Zoals verkleinen, iets draaien of iets lichter maken. Er zijn diverse handige, gratis websites waar je foto's kan bewerken, zoals Photos.google.com of Fotobewerkenonline.nl.

Filter gebruiken?

Met name met je smartphone kan je gemakkelijk een filter voor je foto's gebruiken, zodat deze een wat andere uitstraling krijgen. Ook op Instagram zit een filterfunctie. Experimenteer er vooral eens mee, voor een verrassend effect. Mocht je voor je website ook foto's met een filter willen gebruiken, dan zouden we je vooral willen adviseren om voor één type filter te kiezen. Dan blijft het overzichtelijk en gebruik je één stijl. Wat ons betreft heeft In het Groen camping Terra Incognito dat goed gedaan.

Terra Incognito 2

Terra Incognito

Deel je foto's op de website van In het Groen!

Ook op de website van In het Groen is het erg belangrijk dat je foto's aantrekkelijk en actueel zijn. Dus vergeet ze ook daar niet te vervangen als nodig. Je hebt op de website zowel een pagina met foto's voor je bedrijf als voor je camping en/of accommodatie(s). Zorg dus dat je op die verschillende pagina's ook verschillende foto's hebt. Op de camping- of accommodatiepagina wil de gast graag een impressie hiervan zien, en op de bedrijfspagina meer van je totale bedrijf. Kortom, zorg voor relevantie en wees origineel!

Hulp nodig met je foto's op In het Groen?

Wil je foto's vervangen bij de vermelding van je camping of accommodatie(s) op de website van In het Groen en kom je hier niet uit? We helpen je graag. Stuur in dat geval een e-mail naar helpdesk@inhetgroen.nl of neem direct contact op met office manager Mieke Klokgieters via 06-57183264.