In het Groen website voor Vekabo-leden

Handleiding

1. Inleiding

De In het Groen website heeft veel te bieden. Zo is er de nodige inspiratie over vakantie thema’s en regio’s, staan Vekabo bedrijven er prominent op, en is het mogelijk om de beschikbaarheid van campings en accommodaties te zien en direct een aanvraag of boeking te plaatsen. Iets wat gasten in deze tijd belangrijke functies vinden in hun zoektocht naar een leuke camping of accommodatie. Zo ook aantrekkelijke foto’s over campings en accommodaties en goed geschreven teksten, met actuele en volledige informatie. Door als eigenaar van een camping of accommodatie(s) je beschikbaarheid bij te houden, snel te reageren en te zorgen voor goede foto’s en teksten heb je dus meer kans op boekingen vanuit In het Groen. Deze handleiding geeft uitleg over het aanpassen en bijhouden van diverse onderdelen van je camping en/of accommodaties op de In het Groen website: • Bedrijfsgegevens, zoals adresgegevens, telefoonnummer, etc. • Teksten en foto’s • Kenmerken • De beschikbaarheid, eventueel via een koppeling met je reserveringsysteem • De prijzen van je camping en/of accommodatie(s) Mocht je vragen hebben over een van de onderdelen, stuur dan een e-mail naar helpdesk@inhetgroen.nl of neem contact op met het secretariaat via +31 (0)6-57183264.

2. Begrippenlijst

Objecttype

De hoofdcategorie van een campingplaats of accommodatie. De kampeerplaatsen of bijvoorbeeld vakantiehuizen die onder dat objecttype vallen (de objecten) hebben allen dezelfde eigenschappen. Voorbeelden:

  • Een camping heeft drie typen kampeerplaatsen: standaard, extra groot en camperplaatsen. Dit zijn alle drie objecttypen met eigen eigenschappen en prijzen.
  • Een verhuurder heeft meerdere vakantiehuizen, waarvan drie in de duinen met exact dezelfde eigenschappen en prijzen. Deze vallen dus onder hetzelfde objecttype

Object

Een object is een kampeerplaats of type accommodatie die valt onder een objecttype (met een bepaalde categorie). Voorbeeld: 

  • Een camping heeft drie typen kampeerplaatsen: standaard, extra groot en camperplaatsen. Er zijn 15 standaard kampeerplaatsen: dit zijn allen objecten met hetzelfde objecttype. Ditzelfde geldt voor de 10 extra grote plekken en de 5 camperplaatsen.
  • Een verhuurder heeft drie Bed & Breakfast kamers klasse A met dezelfde eigenschappen en prijzen. De kamers zijn dus objecten die vallen onder klasse A.

3. Naar je dashboard

Log in via de website https://www.inhetgroen.nl/ (rechtsboven) of via het intranet https://leden.inhetgroen.nl/

Handleiding afbeelding1.png

Je komt vervolgens op je dashboard. Vanuit hier kan je naar het gedeelte om je beschikbaarheid, prijzen, bedrijfsgegevens, etc. aan te passen. Ook vind je hier diverse informatie over Vekabo, zoals contactgegevens, handige documenten, nieuwsbrieven en relevante leveranciers voor Vekabo bedrijven. Meer over dit gedeelte onder 'Intranet In het Groen'.

Handleiding afbeelding2.png

4. Basisgegevens, teksten, foto’s en kenmerken aanpassen

Klik vervolgens op Ga naar CMS.

Handleiding afbeelding3.png