In het Groen website voor Vekabo-leden

Handleiding

1. Inleiding

De In het Groen website heeft veel te bieden. Zo is er de nodige inspiratie over vakantie thema’s en regio’s, staan Vekabo bedrijven er prominent op, en is het mogelijk om de beschikbaarheid van campings en accommodaties te zien en direct een aanvraag of boeking te plaatsen.Iets wat gasten in deze tijd belangrijke functies vinden in hun zoektocht naar een leuke camping of accommodatie. Zo ook aantrekkelijke foto’s over campings en accommodaties en goed geschreven teksten, met actuele en volledige informatie.


Door als eigenaar van een camping of accommodatie(s) je beschikbaarheid bij te houden, snel te reageren en te zorgen voor goede foto’s en teksten heb je dus meer kans op boekingen vanuit In het Groen.
Deze handleiding geeft uitleg over het aanpassen en bijhouden van diverse onderdelen van je camping en/of accommodaties op de In het Groen website:

• Bedrijfsgegevens, zoals adresgegevens, telefoonnummer, etc.
• Teksten en foto’s
• Kenmerken
• De beschikbaarheid, eventueel via een koppeling met je reserveringsysteem
• De prijzen van je camping en/of accommodatie(s)

Mocht je vragen hebben over een van de onderdelen, stuur dan een e-mail naar helpdesk@inhetgroen.nl of neem contact op met het secretariaat via +31 (0)6-57183264.

2. Begrippenlijst

Objecttype

De hoofdcategorie van een campingplaats of accommodatie. De kampeerplaatsen of bijvoorbeeld vakantiehuizen die onder dat objecttype vallen (de objecten) hebben allen dezelfde eigenschappen. Voorbeelden:

 • Een camping heeft drie typen kampeerplaatsen: standaard, extra groot en camperplaatsen. Dit zijn alle drie objecttypen met eigen eigenschappen en prijzen.
 • Een verhuurder heeft meerdere vakantiehuizen, waarvan drie in de duinen met exact dezelfde eigenschappen en prijzen. Deze vallen dus onder hetzelfde objecttype

Object

Een object is een kampeerplaats of type accommodatie die valt onder een objecttype (met een bepaalde categorie). Voorbeeld: 

 • Een camping heeft drie typen kampeerplaatsen: standaard, extra groot en camperplaatsen. Er zijn 15 standaard kampeerplaatsen: dit zijn allen objecten met hetzelfde objecttype. Ditzelfde geldt voor de 10 extra grote plekken en de 5 camperplaatsen.
 • Een verhuurder heeft drie Bed & Breakfast kamers klasse A met dezelfde eigenschappen en prijzen. De kamers zijn dus objecten die vallen onder klasse A.

3. Naar je dashboard

Log in via de website https://www.inhetgroen.nl/ (rechtsboven) of via het intranet https://leden.inhetgroen.nl/

IHG_Inloggen

Je komt vervolgens op je dashboard. Vanuit hier kan je naar het gedeelte om je beschikbaarheid, prijzen, bedrijfsgegevens, etc. aan te passen. Ook vind je hier diverse informatie over Vekabo, zoals contactgegevens, handige documenten, nieuwsbrieven en relevante leveranciers voor Vekabo bedrijven. Meer over dit gedeelte onder 'Intranet In het Groen'.

IHG_Intranet_home

4. Basisgegevens, teksten, foto’s en kenmerken aanpassen

Bekijk hieronder het instructiefilmpje over het aanpassen van de basisgegevens en kenmerken.


Of lees de handleiding hieronder:

Klik op Ga naar CMS.

IHG_Intranet_home_CMS

4.1 Teksten, foto’s en kenmerken bedrijf

4.1.1 Omschrijving bedrijf
Vervolgens kun je hier onder Bedrijfsinformatie een omschrijving over je bedrijf vinden. Een inleiding (korte tekst die gasten te zien krijgen op de accommodatie zoekpagina) en een beschrijving (langere tekst die op de pagina van je bedrijf staat). Normaal gesproken staat dit al ingevuld en je kan die teksten eventueel zelf aanpassen indien gewenst.

Let op:  Hier worden alleen accommodaties vermeld waarvoor je ook betaald bij Vekabo. Heb je dus bijvoorbeeld een nieuw vakantiehuis dat je verhuurt dan raden we je aan om die ook bij Vekabo te vermelden. Binnen je contributie is één accommodatiepagina onder je bedrijvenpagina inclusief.
Bij één of meer extra accommodatietypen betaal je eenmalig € 65,- extra per jaar, ongeacht het aantal accommodaties. Hiervoor krijgt deze accommodatie direct een eigen pagina op de website.

Alleen de Nederlandse teksten zijn benodigd. Momenteel is de website nog niet in andere talen te bekijken, omdat ook bijvoorbeeld inspiratieteksten nog vertaald moeten worden en er nog maar weinig bedrijven zijn die hun teksten in meerdere talen hebben bij Vekabo. Mocht je op de vekabo website teksten hebben staan in het Engels en/of Duits dan blijven deze teksten behouden.

IHG_Intranet_home_CMS_basisinfo

4.1.2 Foto’s bedrijf
Wanneer je verder naar beneden scrollt, dan zie je de velden om foto’s toe te voegen. Je klikt op het foto-icoontje en dan kun je foto’s uploaden met de knop Afbeeldingen toevoegen.
Wanneer de foto gedraaid staat, draai deze dan in een fotobewerkingsprogramma zoals https://pixlr.com/nl/e/ , sla deze opnieuw op en upload dit nieuwe bestand.

Wanneer de foto in het overzicht staat, selecteer je de juiste foto door OP de foto zelf te klikken (dus niet  door deze aan te vinken). Door met je muis over het foto-icoontje te zweven, zie je welke foto er nu is geselecteerd. De eerste foto (Foto lijstweergave) zien gasten op de accommodatie zoekpagina en op je bedrijfspagina. De overige komen alleen op je bedrijfspagina.

Wanneer je een foto wilt verwijderen uit je overzicht, dan vink je deze aan en klik je op de knop Afbeeldingen verwijderen.

IHG_Intranet_home_CMS_foto's

4.1.3 Kenmerken bedrijf
Onder de invulvelden foto’s vul je de kenmerken van je bedrijf in. Een deel is normaal gesproken al ingevuld. Het is heel belangrijk om deze in te vullen, deze zijn gekoppeld aan de zoekresultaten op de website.
Vergeet ook niet nieuwe faciliteiten in te vullen wanneer er iets veranderd in je bedrijf.

IHG_Intranet_home_CMS_kenmerken

4.1.4 Google reviews
Helemaal onderin staat de optie Google reviews verbergen.
Standaard worden de google reviews automatisch gekoppeld en zichtbaar. Het systeem laat de beste vier reviews zien, van de laatste tien ingevulde reviews.
Mocht je je reviews niet willen weergeven op de website, dan kun je een vinkje zetten bij Google reviews verbergen en wordt deze niet meer weergegeven. Let wel: Je bent dan tevens onder de filter 'beoordeling' (aantal sterren) niet meer te zien.

4.2 Teksten, foto’s en kenmerken camping/accommodatie(s)

Wanneer je links in het menu kiest voor Accommodaties dan vind je daar je camping/ accommodatie(s). 

Afbeelding 4.2-1

Afbeelding 4.2-1

Het vullen van de teksten, foto’s en kenmerken werkt op dezelfde manier als bij de gegevens van je bedrijf, zoals in het vorige hoofdstuk toegelicht.
Ook hier geldt: Vul alle kenmerken goed in, omdat deze gekoppeld zijn aan de zoekresultaten op de website!
Mocht er een accommodatie missen die wel staat aangemeld bij Vekabo (en waarvoor je dus betaald) dan dient deze toegevoegd te worden in Holiday Agent Lite. Meer informatie daarover in het volgende hoofdstuk.

5. Beschikbaarheid en prijzen camping/accommodatie(s)

Het aangeven van de beschikbaarheid en de prijzen van je camping en/of accommodatie(s) gaat via het HolidayAgent Lite systeem. Dit systeem, van Holiday Media, biedt veel mogelijkheden, die goed aansluiten bij de verschillende wensen van de verschillende Vekabo bedrijven (campings, vakantiehuizen, Bed & Breakfasts en groepsaccommodaties).

Het zal vast even wennen zijn om het systeem te gebruiken. Tegelijkertijd is het ook een gebruiksvriendelijk systeem dat je goed kan helpen om nog beter gevonden te worden door gasten. En een systeem om je te ontzorgen. Door de beschikbaarheid van je camping/accommodatie(s) op te geven voorkom je onnodige telefoontjes wanneer je vol zit. Tegelijkertijd word je ook sneller gevonden als je nog wel plek hebt.

Neem de tijd om alle stappen te doorlopen en herhaal dit regelmatig. En geen nood, onze helpdesk is er om je te helpen. Dus kom je er niet uit of heb je ergens vragen over, stuur dan een e-mail naar helpdesk@inhetgroen.nl of neem contact op met het secretariaat via +31 (0)6-57183264.

Op je dashboard klik je op Ga naar HolidayAgent Lite.

IHG_Intranet_home_HA

5.1 Basisgegevens bedrijf

Klik links op Parkdetails en vervolgens basisinstellingen park.

IHG_Intranet_home_HA_Basisinst

IHG_Intranet_home_HA_Basisinst_detail

Hier vind je de naam van je bedrijf, het land en de plaats. Indien nodig kan je dit wijzigen.
Rechtsonder kun je de instellingen aanpassen:

 • Volwassenen: het standaard aantal volwassenen dat geldt bij een boeking en de minimumleeftijd
 • Kinderen en baby's: de standaard aantallen en leeftijdscategorieën
  (De leeftijd is gekoppeld aan de ingevulde tarieven voor baby's, kinderen en volwassenen, wanneer je hier een onderscheid in hebt gemaakt. VOORBEELD: Je hebt een kindertarief t/m 14 jaar dan vul je bij kinderen maximumleeftijd 14 jaar in en bij volwassenen minimumleeftijd 15 jaar.)
 • Huisdieren: het maximum aantal
 • Boekbare periode: welke periode van het jaar men mag reserveren/boeken. Als je hier niets invult dan mag men het hele jaar door reserveringen doorgeven. (LET OP: De boekbare periode is niet de periode dat je geopend bent.)

Wanneer je op de blauwe titels klikt, klapt dit menu per onderwerp open en vul je de gegevens in. Wanneer alles is ingevuld klik je op de knop opslaan (blauwe knop links). Het is sowieso goed om tijdens het invoeren al eens op te slaan, om eventueel geen wijzigingen te verliezen.

 

5.2 Parkdetails - Objecttypen

Onder Parkdetails – Objecttypen staan al je verschillende accommodaties/ vermeldingen opgevoerd, die verschillende kenmerken hebben. Zoals standaard of luxe kampeerplaats, vakantiehuis, trekkershut, pipowagen, groepsaccommodatie etc. Oftewel de hoofdcategorie van een camping of accommodatie. De kampeerplaatsen of bijvoorbeeld vakantiehuizen die onder dat objecttype vallen (de objecten) hebben allen dezelfde eigenschappen.
Voorbeelden:

 • Een camping heeft drie typen kampeerplaatsen: standaard, extra groot en camperplaatsen. Dit zijn drie verschillende objecttypen met ieder hun eigen eigenschappen en prijzen.

 • Een verhuurder heeft meerdere vakantiehuizen, waarvan drie in de duinen met exact dezelfde eigenschappen en prijzen. Deze vallen dus onder hetzelfde objecttype.

IHG_Intranet_home_HA_Basisinst_objecttypen

Normaal gesproken staan hier al je objecttypen die vermeld staan bij Vekabo al ingevuld. Mocht je een nieuwe accommodatie willen toevoegen, dan klik je hier op de knop Toevoegen. Laat het veld -Selecteer een objecttype- zo staan en vul je de gegevens in.

Klik je op één van de objecttypes (in blauw) dan vind je daar de gegevens over dit objecttype en kun je deze wijzigen. 
Of kies voor toevoegen en selecteer in het veld -Selecteer een objecttype- het obejecttype welke je wilt aanpassen.

Binnen het basis-lidmaatschap heb je één bedrijvenpagina met één accommodatie/objecttype. Bij één of meer extra accommodaties/ objecttypen betaal je eenmalig €65 per jaar ongeacht het aantal extra ingevulde accommodaties/ objecttypen.

Handleiding In het Groen voor leden_Pagina_09_Afbeelding_0003

Je kunt hier de volgende gegevens invullen en/of wijzigen:

 • Naam van het type kampeerplaats
  Bijv. standaard, extra groot of camperplaats) of de accommodatie (bijv. B&B kamer type A of Vakantiehuis Zeezicht.
 • Maximum aantal personen
  Verplicht invullen! (Bij kampeerplaats zonder maximum vul je bijvoorbeeld dan 10 of 15 in.)

 • iCal import URL voor de koppeling met je reserveringsysteem*
  Het is mogelijk om je eigen reserveringsysteem (zoals Tommy, Recranet, CampingCare, etc.) te koppelen met HolidayAgent Lite. Dit gebeurt via een iCal koppeling. De link kan je vinden in je eigen reserveringsysteem en hier invullen. Hiermee wordt de beschikbaarheid van je objecttypen automatisch ingeladen op de In het Groen website. Je moet hier nog wel het aantal objecten invullen, precies zoals deze ook in je reserveringsysteem staat (bijvoorbeeld bij Tommy 20 kampeerplekken in systeem, dan moet je hier ook 20 invullen. Als je 19 invult werkt hij niet!).

  Wanneer je de beschikbaarheid niet koppelt via iCal en deze via HolidayMedia Lite zelf gaat invullen (zie 5.3), dan dient het aantal objecten hier op 1 te staan. Wanneer je wél 20 invult, moet je ze namelijk alle 20 apart gaan invullen (onder objecten, zie 3.1) wat waarschijnlijk niet wenselijk is.

  * Te koppelen Reserveringssystemen met iCal zijn:
  • Tommy Booking *
  • Bookingmood **
  • BookingExpert
  • Recranet ***
  • UwBoeking
  • StratechBooking
  • HuurKalender
  • RoomRacoon
  • Vakantieadressen
  • CATbooking
  • Camping.Care

Heb je een ander reserveringssysteem en wil je weten of deze ook te koppelen is? Stuur dan een e-mail naar helpdesk@inhetgroen.nl en geef hierin aan welk systeem je gebruikt met de url van je iCal.

* Bij Tommy Booking krijgen Vekabo-leden 50% korting op de iCal-module.

** Bij Bookingmood krijgen Vekabo-leden een extra korting.

*** Bij Recranet heb je een iCal url per kampeerplaats, maar ook een zogenaamde gebundelde iCal url die alle kampeerplaatsen (objecten) bevat. (Deze geeft dan onbeschikbaar wanneer ze allemaal bezet zijn.)

Bekijk hieronder het instructiefilmpje over het koppelen met een iCal.

Gelinkte kenmerken
Deze is leeg en heeft hier geen functie.Wisseldagen
Aangemaakte wisseldagen zijn hier zichtbaar en te koppelen, voor het aanmaken van wisseldagen ga je in het menu naar Wisseldagen, meer informatie hierover zie 5.4.

 • Kortingen
  Aangemaakte kortingen zijn hier zichtbaar en te koppelen, voor het aanmaken van kortingen ga je in het menu naar Kortingen, meer informatie hierover zie 5.6.
 • Huisdieren
  Maximum huisdieren wat in de accommodatie toegestaan is.
 • Boekbare periode
  Welke periode van het jaar men mag reserveren/boeken. Laat dit leeg wanneer men het hele jaar kan reserveren/boeken. Wanneer je bijvoorbeeld in de maand november en december niet open bent en men in die tijd ook geen reserveringen kan doen, vul dan Boekbare periode in van 01-01-2022 tot 1-11-2022. (Vergeet dit dan niet het volgende jaar aan te passen!) Wanneer je die periode niet open bent, maar men wél kan reserveren: laat de velden bij boekbare periode dan leeg en maak die periode onder de beschikbaarheid rood, zodat men ziet dat de accommodatie in die tijd niet beschikbaar is.


5.3 Beschikbaarheid aangeven (objecten/objecttypes)

Bekijk hieronder het instructiefilmpje over het handmatig invullen van de beschikbaarheid. (Voor het koppelen met een reserveringssysteem via iCal zie hoofdstuk hierboven)

Onder Parkinstellingen – Objecttypes vul je de beschikbaarheid in, wanneer je geen iCal gebruikt.
Ook kun je de beschikbaarheid hier handmatig invullen wanneer je bij Objecttypes onder object '1' hebt ingevuld. (bij het invullen van 2 of meer, dan vul je de beschikbaarheid onder Objecten per object in)

Onder Parkinstellingen – Objecten vul je de beschikbaarheid in, wanneer geen iCal gebruikt wordt én je bij Objecttypes onder object 2 of meer hebt ingevuld. In dat geval kan de beschikbaarheid apart van elkaar bijhouden worden onder Objecten.
Je hoeft onder objecten eigenlijk alleen de beschikbaarheid te beheren, de overige velden zijn elders al ingevuld.

Selecteer eerst het objecttype en dan het object waarvoor je de beschikbaarheid wilt invullen.
Wanneer je hieronder de keuze hebt uit één object, dan kun je de beschikbaarheid onder Objecttypes  - tabblad beschikbaarheid invullen en is het niet nodig om dit bij Objecten in te vullen.

Handleiding In het Groen voor leden_Pagina_09_Afbeelding_0003

afbeelding 5

Ga vervolgens naar het tabblad Beschikbaarheid (bij Objecten of Objecttypes)
(met een iCal koppeling is dit dus niet nodig)

afbeelding 5

Vervolgens vul je de beschikbaarheid in.

afbeelding 5

Activeer tenslotte in CMS de zichtbaarheid van je beschikbaarheid op de website.
Ga in CMS naar het tabblad Accommodaties en klik de betreffende accommodatie aan (meer informatie hierover in hoofdstuk 4.2).
In het veld HolidayAgent objecttype selecteer je de betreffende accommodatie. (wanneer je deze net hebt ingevuld in Holiday Agent Lite, kan het zijn dat deze hier het eerste uur nog niet zichbaar is)

Afbeelding 5.3 online boekbaar keuzes

Bij Online boeken actief vul je in:
Ja, met prijzen: Wanneer je de beschikbaarheid, wisseldagen en prijzen hebt ingevuld in Holiday Agent Lite
Ja, zonder prijzen: Wanneer je de beschikbaarheid ingevuld hebt in Holiday Agent Lite (en de prijzen en wisseldagen niet)
Wanneer je hier Nee invult, kan men géén beschikbaarheid en prijzen op inzien, je accommodatie staat dan Op Aanvraag op de website.

 

5.4 Wisseldagen invoeren

Bekijk hier een instructiefilmpje over het invullen van de wisseldagen:

Of lees hieronder de handleiding.

Via Parkdetails – Wisseldagen ga je instellen op welke dagen in welke periodes bij welke accommodatie bezoekers mogen aankomen. Hier kun je de dag instellen wanneer een bezoeker kan aankomen en vertrekken, maar bijvoorbeeld ook de minimale en maximale verblijfsduur.

Wisseldagen vul je alleen in wanneer je de prijzen (artikelen) invult en zichtbaar maakt!
Wanneer je alleen je beschikbaarheid wilt laten zien, zonder prijzen, vul dan géén wisseldagen in. (hierdoor kan dan een foutmelding ontstaan)

IHG_Intranet_home_HA_Basisinst_wisseldagen

 • Je kiest voor ‘Nieuwe wisseldag’ om een nieuwe instelling op te slaan of je klikt een bestaande wisseldag aan om deze aan te passen. Het is mogelijk om de wisseldag (tijdelijk) ‘aan’ of ‘uit’ te zetten door het vinkje bij Actief in- of uit te schakelen.
 • Geef de wisseldag een Naam. Dat is handig wanneer je verschillende wisseldagen gaat instellen voor bijvoorbeeld verschillende perioden of accommodaties.
 • Vul de start- en einddatum in, om de periode te bepalen wanneer deze wisseldag geldt.
 • Bij Aankomstdagen en Vertrekdagen vink je de gewenste wisseldagen aan, dit mogen meerdere dagen tegelijk zijn.
 • Daaronder vul je de minimale verblijfsduur in. (vanaf 1 nacht) en de maximale verblijfsduur (1 t/m 21 nachten óf niet van toepassing).
  LET OP: Gasten kunnen een reserveringsaanvraag invullen voor een periode van maximaal 3 weken!
  Mocht men langer kunnen blijven, zoals 6 weken of een heel seizoen (bij seizoensplaatsen), vermeldt dan in je tekst dat deze mogelijkheid bestaat. En verwijs naar je telefoonnummer en/of e-mailadres.
 • Ook is het mogelijk om te kiezen voor het boeken van alleen hele weken. Vink dit aan wanneer dit van toepassing is.
 • Wanneer je meer accommodaties hebt, kies je onderaan de accommodatie waarvoor de instelling geldt.
 • Zorg ervoor bij meerdere instellingen, dat deze elkaar niet overlappen.

Wanneer alles is ingevuld klik je op de knop opslaan.

 

5.5 Prijzen invoeren (artikelen)

Bekijk hier een instructiefilmpje over het invullen van prijzen:

Of lees hieronder de handleiding:

In HolidayAgent Lite is het mogelijk om per kampeerplaats of per accommodatietype prijzen in te voeren. En dan ook nog eens per periode. Ook kunnen verplichte bijkomende kosten ingevoerd worden. Het is niet mogelijk om optionele kosten (zoals de huur van een babybedje of broodjesservice) toe te voegen. Het zijn dus geen opties welke een gast kan kiezen.

Via Parkdetails – Artikelen kun je de prijzen aanmaken. Het is mogelijk om meerdere prijsregels aan te maken. In de prijsregels beheer je de prijzen voor meerdere periodes voor het type kampeerplaats.

Voorbeelden van artikelen zijn: 

 • Huur
 • Huur Extra personen
 • Toeristenbelasting
 • Reserveringskosten
 • Schoonmaakkosten
 • Kosten huisdier
 • Verplicht linnen. 

Klik op nieuw artikel om een nieuwe aan te maken of klik een bestaand genoemd artikel aan om deze te wijzigen.

Afbeelding 5.5

Bij interne titel kun je het artikel een naam geven, die de gasten niet zien.

 • De Weergavenaam is de naam van de prijs die gasten op hun scherm zien staan.
 • Bij gelinkte objecttypes kies je voor welk object deze prijs geldt en bij aantal personen kun je invullen voor hoeveel personen deze huurprijs inclusief is.
 • Zorg dat er een vinkje bij Actief staat! (aan de rechterkant)
 • Klik vervolgens op de knop Opslaan.
 • Na het opslaan wordt de knop Prijsregel toevoegen zichtbaar. (Het kán zijn dat je na het opslaan terugspringt naar het menu Artikelen, klik dan even op het zojuist opgevoerde artikel, dan kom je terug in dit scherm.)

Afbeeldin 5.5.1

Klik op de knop Prijsregel toevoegen om de prijs in te vullen. Je kunt kiezen voor: Per verblijf, Per periode of Per nacht. Wanneer de prijs per persoon geldt, zet dan het vinkje erachter.

Afbeeldin 5.5.2

Wanneer deze is opgeslagen, komt de prijsregel onderin bij het Artikel te staan. Bij meerdere prijsregels zie je hier meerdere balken en teksten. Bij overlapping selecteert het systeem de kortste periode! Hieronder bijvoorbeeld in de maand augustus een hoger tarief ingevuld t.o.v. de rest van het jaar, deze periode is korter en wordt dan automatisch berekend over verblijven in augustus.

Afbeeldin 5.5.3

Activeer tenslotte in CMS de zichtbaarheid van je beschikbaarheid op de website, mocht je dit nog niet gedaan hebben.
Ga in CMS naar het tabblad Accommodaties en klik de betreffende accommodatie aan (meer informatie hierover in hoofdstuk 4.2).
In het veld HolidayAgent objecttype selecteer je de betreffende accommodatie. (wanneer je deze net hebt ingevuld in Holiday Agent Lite, kan het zijn dat deze hier het eerste uur nog niet zichbaar is)

Afbeelding 5.3 online boekbaar keuzes

Bij Online boeken actief vul je in: Ja, met prijzen
Zorg dat je naast de prijzen ook je beschkbaarheid en wisseldagen hebt ingevuld.

5.6 Kortingen

Het kan zijn dat je een tijdelijke korting wil aanbieden. Bijvoorbeeld tijdens rustige periodes of ten tijde van een evenement of actie.

Bekijk hier het instructiefilmphe over het invullen van kortingen:

Of lees hieronder de handleiding.

Kortingen invullen kan via het menu Parkdetails – Kortingen.

 • Je kiest voor ‘Nieuwe korting’ om een nieuwe korting aan te maken of je klikt op een bestaande korting om deze aan te passen.

Afbeeldin 5.6

 • Het is mogelijk om de korting (tijdelijk) ‘aan’ of ‘uit’ te zetten door het vinkje bij Actief in- of uit te schakelen.
 • Bij Actief vanaf/ tot vul je in wanneer de korting mag worden gegeven. Daaronder kun je de betreffende korting een Naam geven.
 • Bij Geldig vanaf/ tot vul je de data van de boekingsperiode wanneer de korting van toepassing is.
 • Voorbeeld o.b.v. bovenstaande: Wanneer men tussen 01-06-2021 en 01-08-2021 boekt voor een periode in september 2021 krijgt men 10% korting.
 • Het beschikbare Kortingspercentage loopt van 1% tot 100% of kies voor de varianten 5=4, 14=10, 7=6, 14=11 en 21=14.
 • Ook kun je aangeven bij welke verblijfsduur de korting geldig is en tot slot voor welke accommodatie deze geldt.
 • Wanneer alles is ingevuld klik je op de knop opslaan.

 

6. Oplossingen bij problemen en foutmeldingen

Het is frustrerend wanneer je net alles netjes hebt ingevuld, maar wanneer je je pagina's bekijkt op de website zijn deze wijzigingen niet of niet juist. Het kan tot een uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, check daarom na een uur nogmaals.

Hieronder wat tips om problemen en/of foutmeldingen op te lossen. Mocht je er niet uit komen, stuur dan gerust een e-mail naar helpdesk@inhetgroen.nl zodat wij je kunnen helpen.

De foto's staan in mijn overzicht, maar ik krijg ze niet op de website of gewijzigd. (CMS)
Wanneer de foto in het overzicht staat, selecteer je de juiste foto door OP de foto zelf te klikken. En dus niet door deze aan te vinken.
Je gaat vervolgens uit het fotoscherm (met het kruisje rechtsboven).
6.1 foto toevoegen
Door met je muis over het foto-icoontje te zweven, zie je welke foto er nu is geselecteerd. 
6.2 foto toevoegen

De foto's staan in mijn overzicht, maar ze staan op zijn kop of gedraaid. (CMS)

Waarschijnlijk zijn deze foto's origineel op deze stand gemaakt en worden ze door uw computer automatisch gedraaid goed weergegeven. Op In het Groen wordt altijd de oorspronkelijke stand getoond. Om dit aan te passen kan de foto gedraaid worden in een fotobewerkingsprogramma zoals https://pixlr.com/nl/e/ en opnieuw worden opgeslagen. Upload daarna deze nieuw opgeslagen foto in CMS.

Ik kan geen objecttype koppelen aan mijn accommodatie (CMS).
Wanneer er geen objecttype gekoppeld kan worden, is deze nog niet ingevuld in Holiday Agent Lite. Of is dit korter dan een uur geleden ingevuld.

6.3 koppelen in cms

Het objecttype kun je pas koppelen als deze in Holiday Agent Lite onder objecttype genoemd staat en minimaal is ingevuld: 
De naam, maximaal aantal personen (mag NIET op 0 staan of leeg zijn!), aantal objecten op 1 of meer.
Ook de vinkjes bij actief en synchroniseren moeten zijn aangevinkt. 
6.4 koppelen in cms

 

Op de website staan de data allemaal op rood, terwijl ik de beschikbaarheid daar op groen heb gezet.
6.5 beschikbaarheid klopt niet
Wanneer je in CMS hebt aangegeven:

 • Online boeken: Ja, zonder prijzen
  • Is het juiste objecttype gekoppeld in CMS?
  • Staat bij dit objecttype in Holiday Agent Lite het vakje actief en synchroniseren aangevinkt?
  • Heb je in Holiday Agent Lite bij objecttype het aantal personen ingevuld (niet op 0 of leeg)?
  • Valt de datum van nu niet buiten de boekbare periode? Wanneer deze bijvoorbeeld nog op 2021 staat kun je in 2022 niet boeken. Wanneer men het hele jaar door reserveringen mag doen, dan kun je hier beter geen data invullen.
  • Bij de keuze zonder prijzen, mag er géén wisseldag of artikel gekoppeld zijn aan dit objecttype.
 • Online boeken: Ja, met prijzen
  • Is het juiste objecttype gekoppeld in CMS?
  • Staat bij dit objecttype in Holiday Agent Lite het vakje actief en synchroniseren aangevinkt?
  • Heb je in Holiday Agent Lite bij objecttype het aantal personen ingevuld (niet op 0 of leeg)?
  • Valt de datum van nu niet buiten de boekbare periode? Wanneer deze bijvoorbeeld nog op 2021 staat kun je in 2022 niet boeken. Wanneer men het hele jaar door reserveringen mag doen, dan kun je hier beter geen data invullen.
  • Is er een wisseldag gekoppeld aan het objecttype? (is deze bij wisseldagen in het invulveld 'gelinkte objecttype' aangevinkt)
  • Staat er bij de wisseldag een vinkje bij actief?
  • Kloppen de ingevulde data bij de wisseldagen?
  • Zijn de prijzen onder artikelen ingevuld voor dit objecttype?
  • Staat er een vinkje bij actief bij deze artikelen?
  • Kloppen de ingevulde data bij de prijsregels (onder artikel)?
  • Zijn de artikelen gekoppeld aan het objecttype? (is deze bij artikelen in het invulveld 'gelinkte objecttype' aangevinkt)

Wil je je beschikbaarheid helemaal niet tonen? Vul dan in CMS bij Online boeken actief 'Nee' in.

 

Ik heb alles ingevuld, maar mijn accommodaties staan op niet beschikbaar, terwijl dit niet klopt met de ingevulde data.

6.6 niet beschikbaar

Deze melding krijg je wanneer er ergens iets niet is aangevinkt of de ingevulde data niet kloppen.
Hieronder een checklist:

CMS:

 • Is het juiste objecttype gekoppeld in CMS? En is er gekozen voor: Online boeken, ja met prijzen.

Holiday Agent Lite:

 • Objecttype:
  • Is het vakje actief en synchroniseren aangevinkt?
  • Is het aantal personen ingevuld (niet op 0 of leeg)?
  • Valt de datum van nu niet buiten de boekbare periode? Wanneer deze bijvoorbeeld nog op 2021 staat kun je in 2022 niet boeken. Wanneer men het hele jaar door reserveringen mag doen, dan kun je hier beter geen data invullen.
  • Is er een wisseldag gekoppeld?
 • Wisseldagen
  • Is het objecttype aangevinkt bij het veld gelinkte objecttype?
  • Staat er een vinkje bij actief?
  • Kloppen de ingevulde data?
 • Artikelen
  • Zijn de artikelen met prijsregels ingevuld voor dit objecttype?
  • Staat er een vinkje bij actief bij de artikelen?
  • Kloppen de ingevulde data bij de prijsregels onder het artikel?
  • Is het objecttype aangevinkt bij het veld gelinkte objecttype?

Mocht je iets gevonden en gewijzigd hebben, wacht dat minimaal een uur en check of het probleem nu is opgelost. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met de helpdesk: helpdesk@inhetgroen.nl 

7. Intranet

Naast de mogelijkheid om de gegevens over je bedrijf, camping en/of accommodaties aan te passen biedt het intranet (omgeving In het Groen voor Vekabo leden) nog diverse andere onderdelen.

Log in op het intranet via de website https://www.inhetgroen.nl/ (rechtsboven) of via het intranet https://leden.inhetgroen.nl/

Afbeelding 6.1


Op het intranet zijn allerlei zaken te vinden, zoals:

 • Handige documenten
  Zoals leveringsvoorwaarden, informatie over de AVG, de In het Groen huisstijl, tips voor fotografie, etc. etc.
 • Contactgegevens
  Van het verenigingsbureau en het bestuur van Vekabo,
 • Webshop
  Met diverse promotiemiddelen van In het Groen, zowel gratis als betaald.
 • Relevante leveranciers
  Een overzicht van bedrijven die bij Vekabo adverteren en relevante diensten en producten bieden voor eigenaren van campings en/of accommodaties.
 • Handleiding In het Groen
  Naast een vaste handleiding komen hier binnenkort ook video’s met uitleg over je eigen omgeving op In het Groen en HolidayAgent Lite.
 • Informatie over adverteren
  Om meer aandacht te krijgen op de In het Groen website en in de nieuwsbrief
 • Agenda
  Met toeristische beurzen, netwerkbijeenkomsten, etc.
 • Alle nieuwsbrieven
  Een overzicht met de laatste leden-nieuwsbrieven en gasten-nieuwsbrieven

Mocht je vragen hebben over de In het Groen website, stuur dan een e-mail naar helpdesk@inhetgroen.nl of neem contact op met het secretariaat via +31 (0)6-57183264.