Tips en inspiratie

Ontdek de provincie Zeeland

Zeeland is een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederland. Vanwege de aantrekkelijke stranden, de uitzichten over het water en het kalme landschap is het een walhalla mensen die graag de rust en ruimte opzoeken. Het buitenleven staat hier centraal, dus het is geen wonder dat de ‘roots’ van In Het Groen in deze provincie liggen. Naast de oneindige kust heeft de provincie veel meer te bieden. Historische steden, groene natuurgebieden, een uitnodigende gastvrijheid: ontdek de provincie Zeeland!

Zeeland Middelburg.png

Hier aan de kust

Zeeland is een ultieme strandbestemming. Met een kustlijn van 650 kilometer komen zonaanbidders en watersporters hier hoe dan ook aan hun trekken. De keuze aan mooie stranden reuze. Kijk een gouden zonsondergang in Catszand, slenter langs de strandpaviljoenen van Westenschouwen of geniet van de mondaine sfeer van Domburg. De Noordzee is onlosmakelijk verbonden met de Deltawerken. Deze imposante bouwwerken zijn Nederlands grootste verdedigingssysteem tegen hoog water. Het is een aanrader om de bekendste, de Oosterscheldekering, te bezoeken. Dit kan bij Deltapark Neeltje Jans, waar je alles leert over de watersnoodramp en de bouw van deze stormvloedkering.

De Oosterschelde is het grootste en meest waterrijke Nationaal Park van Nederland.

Authentieke steden en dorpen

Historische monumenten, straatjes met kinderkopjes en Zeeuwse cultuur: een gezellige stad of pittoresk dorp is nooit ver weg. Bezoek bijvoorbeeld Middelburg. Slenter door de oude binnenstad vol mooie gebouwen, pak een gezellig terras of ga winkelen. Ook het prachtige havenplaatsje Veere is een bezoek meer dan waard. In dit fotogenieke dorp aan het Veerse Meer vind je de geschiedenis letterlijk op straat. Of bezoek de haven, het oude Stadhuis en de Grote Markt van het charmante Goes.

Zeeland -Zak van Zuid-Beveland - nieuwsbrief.jpg

Natuurlijk Zeeland

Iedereen kent de stranden, maar wist je dat er in Zeeland ook veel groen te vinden is? Veel groener dan in de Zak van Zuid-Beveland, één van de oudste polderlandschappen van Nederland, vind je het niet in Zeeland. De bloemrijke dijkjes, gevormd door de eeuwenlange strijd tegen het water, maken het een prachtig fiets- en wandelgebied. De Oosterschelde is het grootste en meest waterrijke Nationaal Park van Nederland. Een uniek gebied dat vele gezichten kent door een mix van getijden, zoet en zout water en een rijke flora en fauna. Bij laagwater spot je er vele vogelsoorten, die leven op en rond het slik. Ook onder water is dit gebied verrassend mooi. De kleurrijke onderwaterwereld is niet voor niets populair bij duikers.

Voor ieder wat wils

Zeeland is ontzettend veelzijdig. Zo is Zeeland elk jaar het decor van het bruisende Concert at Sea, waar de beste artiesten uit Nederland en het buitenland optreden. Een andere aanrader is Slot Haamstede, waar je meegenomen wordt naar de 17e eeuw. Ook op culinair vlak kom je in Zeeland aan je trekken. Wist je dat je hier ontzettend veel goede restaurants kunt vinden? Een aantal daarvan zijn zelfs bekroond met een Michelinster. Maak een ritje met de stoomtrein Goes-Borsele of maak een dagtrip naar bruisende steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen, die binnen een uur te bereiken zijn.

Vakantie in het groen in Zeeland

Zin om het heerlijke Zeeland te ontdekken? Boek dan een vakantie bij een van de vele campings, vakantiehuizen, Bed & Breakfasts of groepsaccommodaties van In Het Groen!

Bekijk campings en accommodaties