Tips en inspiratie

Ontdek de provincie Noord-Brabant

Wie denkt aan Noord-Brabant denkt aan de bourgondische gezelligheid. En natuurlijk aan de zachte G, worstenbroodjes en carnaval. Elementen die je volop kan ontdekken in de vele sfeervolle steden en dorpen. Maar wist je ook dat Noord-Brabant maar liefst vier Nationale Parken heeft? En dat de provincie barst van musea, culturele evenementen en gevarieerde uitstapjes? Ontdek de provincie Noord-Brabant!

Noord-Brabant Varen_Biesbosch_AdobeStock_287778500 verkleind.jpg

Gastvrij en bourgondisch Noord-Brabant

Noord-Brabant is misschien wel de gezelligste provincie van Nederland. Vanwege de vele bruisende steden is er altijd iets te doen. De historische stadskernen van Den Bosch en Breda bijvoorbeeld. Die zijn vanwege de eeuwenoude straatjes, bijzondere monumenten, mooie pleinen en statige gebouwen prachtig om te zien. Ook bourgondisch genieten kan hier als de beste. Een sfeervol terras, goed restaurant of gezellig café is namelijk nooit ver weg. Of wat denk je van Eindhoven, een levendige stad vol moderne ontwikkelingen in design, creativiteit, technologie en innovatie? Bijzonder is het rauwe, trendy Strijp-S, waar diverse hippe ateliers, restaurants, winkels en creatieve initiatieven gevestigd zijn. Het mooie Tilburg is een evenementenstad bij uitstek. Elk jaar trekken de Tilburgse Kermis, de Meimarkt, Festival Circolo en Carnaval duizenden bezoekers.

Van paarse heidevelden tot bijzondere watergebieden: Noord-Brabant is een provincie vol wonderlijke natuur. Niet voor niets is dit de enige provincie met maar liefst vier Nationale Parken!

Groots in natuur

Van paarse heidevelden tot bijzondere watergebieden: Noord-Brabant is een provincie vol wonderlijke natuur. Niet voor niets is dit de enige provincie met maar liefst vier Nationale Parken! Geniet van de rust en combineer de stad eens met een groen uitstapje. Er zijn ontzettend veel mooie wandel-, fiets- mountainbike- en ruiterroutes uitgestippeld. Breng zeker een bezoek aan Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Dit is het grootste stuifzandgebied van West-Europa en wordt daarom ook wel de Nederlandse Sahara wordt genoemd. Nationaal Park de Biesbosch, het leefgebied van de bever, is het grootste zoetwatertijdengebied van Europa. Hier vaar je langs wilgenvloedbossen, wandel je over ruige paadjes en fiets je langs open weides vol watervogels. Ook natuurgebieden zoals de Groote Peel, de Oisterwijkse Bossen en Vennen, het Mastbos, de Strabrechtse Heide en de Kampina zijn perfect voor een dag in de natuur.

Noord-Brabant verkleind Den_Bosch_AdobeStock_435429058.jpg

Cultureel Brabant

Ontdek de rijke Brabantse cultuur in de vele musea of tijdens unieke culturele evenementen. Vincent van Gogh speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de provincie. Hij werd er geboren en woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Brabant. Ontdek de bijzondere plekken waar je zijn sporen nog kunt vinden. Zo staat in Zundert op de plek van zijn geboortehuis, het Vincent van Goghhuis. Nuenen is net een openluchtmuseum, met drieëntwintig gebouwen en plekken in het landschap die hij schilderde. Nog steeds krijgen kunstenaars alle ruimte om zich te ontplooien, want de culturele hotspots en evenementen springen als paddenstoelen uit de grond. Een culturele dag wissel je in Brabant gemakkelijk af voor een dagje vol plezier met de kinderen. Met populaire attracties als Safaripark de Beekse Bergen en de Efteling is er voor ieder wat wils!

Vakantie in het groen in Noord-Brabant

Zin om de veelzijdige provincie Noord-Brabant te ontdekken? Boek dan een vakantie bij een van de vele campings, vakantiehuizen, Bed & Breakfasts of groepsaccommodaties van In Het Groen!

Bekijk campings en accommodaties