Tips en inspiratie

Ontdek de provincie Limburg

Limburg, de prachtige provincie in het zuiden van het land, staat bekend om de glooiende heuvels, bourgondische gastvrijheid, authentieke dorpen, bruisend Maastricht en internationale topattracties. De regio is vanwege het on-Nederlandse landschap ook ontzettend geliefd bij vakantiegangers. Ben je benieuwd naar deze veelzijdige regio in het diepe zuiden van Nederland? Ontdek de provincie Limburg!

Limburg Roermond_AdobeStock_262691944verkleind.jpg

Bourgondisch en cultureel genieten

Culturele bezienswaardigheden, hippe designwinkels, statige kerken en avontuurlijke grotten: Maastricht heeft alles in huis voor verrassend dagje uit. Deze stad aan de Maas wordt gezien als de meest Europese stad van Nederland. Het centrum is met de vele oude straten, fotogenieke gevels en sfeervolle pleinen een plaatje om te zien. Wandel langs de Maas, breng een bezoek aan het Vrijthof of stap binnen bij de imposante boekhandel Dominicanen. In de hele stad zijn veel goede restaurants en gezellige cafés te vinden waar bourgondisch genieten op de voorgrond staat. Maar vergeet de andere steden niet. Roermond bijvoorbeeld. In deze stad kun je fantastisch shoppen bij Designer Outlet Roermond, het grootste shopping outlet center in de Benelux. Ook Heerlen is een aanrader als uitstapje. In deze stad vind je diverse kleurrijke muurschilderingen van straatkunstenaars.

Wist je dat er maar liefst drie Nationale Parken in Limburg gelegen zijn? De Maasduinen, De Groote Peel en De Meinweg!

Natuurlijk Limburg

In Limburg is de natuur nooit ver weg. Wist je dat er maar liefst drie Nationale Parken in Limburg gelegen zijn? Deze liggen allen in het noorden van de provincie. In Nationaal Park de Maasduinen vind je de langste rivierduingordel van Nederland. Deze is in duizenden jaren ontstaan door een samenspel van water, wind en de mens. Nationaal Park de Groote Peel ligt op de grens met Noord-Brabant. Dit waterrijke hoogveengebied trekt vanwege de diverse soorten vogels veel vogelspotters. Het derde Nationale Park van Limburg is De Meinweg. Hier vind je en uniek terrassenlandschap, met steile overgangen tussen de terrassen. Geologisch gezien is dit voor Nederland erg bijzonder. De terrassen zijn in de loop van tienduizenden jaren deels ontstaan door verschuivingen in de aardkorst langs de drie breuklijnen die door het gebied lopen. Eén van deze breuklijnen is de bekende Peelrandbreuk.

Limburg Schin_op_Geul_AdobeStock_437958194verkleind.jpg

Heuvels en dalen

Zuid-Limburg behoort tot de mooiste regio’s van Nederland. De groene heuvels en dalen zie vind je nergens anders in ons land terug. Glooiende vergezichten, typische vakwerkboerderijen, wijngaarden, authentieke stadjes en lokale lekkernijen: je waant je écht in het buitenland! Zuid-Limburg is niet voor niets uitgeroepen tot Nationaal Landschap; een titel die alleen voor bijzondere landschappen is weggelegd. Heuvelland is een beschermd natuurgebied in Zuid-Limburg. Ontdek dit markante stukje Nederland via de vele wandel en fietsroutes die kriskras door de natuur lopen. Breng ook zeker een bezoek aan Valkenburg, het kloppend hart van Heuvelland. Dit stadje aan rivier de Geul trekt is al ruim anderhalve eeuw een trekpleister voor toeristen. Geen wonder dat juist hier in 1885 het eerste VVV-kantoor van Nederland is opgericht! In het diepe zuiden ligt nog zo’n populaire bezienswaardigheid: het Drielandenpunt. Hier stap je zó buurlanden België en Duitsland in.

Vakantie in het groen in Limburg

Zin om het on-Nederlandse Limburg te ontdekken? Boek dan een vakantie bij een van de vele campings, vakantiehuizen, Bed & Breakfasts of groepsaccommodaties van In Het Groen!

Bekijk campings en accommodaties in Limburg