Tips en inspiratie

Ontdek de provincie Overijssel

Overijssel biedt alles wat je wilt tijdens een vakantie in eigen land: een mix van natuur, water en cultuur! In deze provincie in het oosten van Nederland zorgt rivier de IJssel voor een groen, gevarieerd landschap met ongerepte natuurgebieden. Deze natuur wordt afgewisseld met historische Hanzesteden, waar cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Zoek je een gevarieerde vakantiebestemming in eigen land? Ontdek dan de provincie Overijssel!

Overijssel natuur verkleind.jpg

Hippe en historische Hanzesteden

De rivier de IJssel heeft eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Door de strategische ligging aan de rivier floreerden de prachtige steden Zwolle, Kampen, Deventer en Hasselt eeuwenlang als Hanzestad. En dat terwijl Amsterdam en Rotterdam nog kleine dorpjes waren! Tegenwoordig zie je die geschiedenis nog altijd terug in de fotogenieke stadskernen van deze steden. Hier waan je je in een mum van tijd in een verleden van handel en welvaart. Elke stad heeft een uniek karakter en eigen sfeer. Oud en nieuw gaan hier hand in hand samen, wat blijkt uit de vele hippe winkels, stijlvolle restaurants en gezellige evenementen. Een bezoek aan deze steden is dus een must tijdens jouw vakantie in Overijssel.

In deze provincie in het oosten van Nederland zorgt rivier de IJssel voor een groen, gevarieerd landschap met ongerepte natuurgebieden.

On-Nederlandse natuur

In Overijssel vind je twee prachtige Nationale Parken die het ontdekken waard zijn. Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is bijna on-Nederlands. Dit natuurgebied kenmerkt zich door golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vennen. Het is een fantastisch fiets- en wandelgebied. Nationaal Park de Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoerasgebied van Europa. Hier wisselen water en land zich af. Het is dan ook niet voor niets een thuis voor meer dan 150 soorten broedvogels. Het nabijgelegen Giethoorn is dé toeristentrekker van de provincie. Dit pittoreske plaatsje staat wereldwijd op de kaart als ‘het Venetië van het noorden’. Je kunt hier urenlang varen langs de mooie huizen en het oer-Hollandse landschap. Ben je er nog nooit geweest? Dan is een bezoek een must!

Overijssel Giethoorn high_rgb verkleind 20042.jpg

Rustgevend Twente

In Twente, het oostelijke deel van Overijssel, heeft niemand haast. Deze regio vol bossen, landweggetjes en heuvels is daarom ideaal voor rustzoekers. Je kunt hier fantastisch fietsen en wandelen. Te midden van die natuur ligt het schilderachtige Ootmarssum. In dit kunstenaarsstadje bruist het culturele leven. Het historische centrum bestaat uit historische gebouwen, fotogenieke straatjes, kunstateliers, galeries, musea, interieurwinkels en antiekzaken. Vanwege de ligging vlakbij de Duitse grens is een leuk uitstapje naar onze Oosterburen snel gemaakt!

Vakantie in het groen in Overijssel

Zin om het mooie Overijssel te ontdekken? Boek dan een vakantie bij een van de vele campings, vakantiehuizen, Bed & Breakfasts of groepsaccommodaties van In Het Groen!

Bekijk campings en accommodaties