Tips en inspiratie

Ontdek de Veluwe

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Geen wonder dat dit een geweldige bestemming is voor een ontspannen vakantie in het groen! Zandverstuivingen, prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes en kronkelige beekjes: de natuur is hier eindeloos. Ontdek de Veluwe!

Veluwe Hert_Hoge_Veluwe.jpg

De oneindige natuur van de Veluwe

Met een oppervlakte van maar liefst 91.200 hectare halen natuurliefhebbers op de Veluwe hun hart op. De Veluwe ligt in de provincie Gelderland en is veel meer dan één groot natuurgebied. Zo bestaat de Veluwe uit twee nationale parken: Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Ook zijn er meerdere kleinere natuurgebieden te vinden, ieder met een eigen beleving. Vanwege de vele fiets-, wandel- en ruiterroutes beleef je hier de natuur op haar best. De Veluwe staat naast de afwisselende landschappen ook bekend om de diversiteit aan dieren. Het is fantastisch om hier een safari te doen en op zoek te gaan naar de Nederlandse Big Five: edelhert, wild zwijn, ree, vos en schotse hooglander. Spot jij ze allemaal?

Vanwege de vele fiets-, wandel- en ruiterroutes beleef je hier de natuur op haar best.

Cultuur en historie op de Veluwe

Op de Veluwe combineer je een vakantie in het groen gemakkelijk met een flinke dosis cultuur. Het Kröller-Müller Museum is een van de bekendste musea van Nederland. Het museum is schitterend gelegen in Nationaal Park de Hoge Veluwe en herbergt de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Nog zo’n interessante plek is Paleis het Loo. Sinds 1984 is deze voormalige zomerresidentie van de Nederlandse koninklijke familie na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. Je kunt er genieten van prachtige baroktuinen, stallen en koetshuizen. Op de Veluwe is ook het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in vele facetten te beleven. Op Nationaal Ereveld Loenen liggen bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. In het bijbehorende herdenkings- en educatiecentrum hoor je aangrijpende verhalen die je terugnemen naar die verschrikkelijke tijd.

Veluwe Fietsen_Veluwe.jpg

Sfeervolle steden

Ondanks de uitgestrekte natuur is de gezelligheid van een bruisende stad of charmant dorp nooit ver weg. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de eeuwenoude Hanzesteden Hattem, Elburg en Harderwijk. In het verleden speelden deze steden een belangrijke rol als handelscentra. Dit kwam vanwege de gunstige ligging ten opzichte van rivier de IJssel en de toenmalige Zuiderzee. Via een van de Hanzeroutes fiets je, deels over de oude handelswegen, van de ene naar de andere Hanzestad. Dwaal door de historische straten in deze gezellige steden en waan je terug in de tijd. Of bezoek de steden Arnhem en Apeldoorn, waar je vanwege de vele bekende winkels en unieke boetiekjes fantastisch kunt shoppen en kunt lunchen of dineren bij een van de vele restaurants. Ook in het gezellige centrum van Ede is het, zeker op zaterdag, goed winkelen: dan is hier de grootste markt van Gelderland.

Vakantie in het groen op de Veluwe

Zin om al het moois van de Veluwe te ontdekken? Boek dan een vakantie bij een van de vele campings, vakantiehuizen, Bed & Breakfasts of groepsaccommodaties van In Het Groen!

Bekijk campings en accommodaties