Tips en inspiratie

Ontdek de provincie Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft ontzettend veel te bieden! Ontdek de prachtige natuur van de Veluwe, eeuwenoude kastelen en buitenplaatsen in de Achterhoek, kronkelige dijkjes en rivieren in Rivierenland en historische steden als Arnhem en Nijmegen. Hier beleef je hoe dan ook een afwisselende vakantie, want deze provincie heeft voor ieder wat wils. Benieuwd? Ontdek de provincie Gelderland!

Gelderland_Veluwe.jpeg

Het land van bossen, heidevelden en zandverstuivingen

Van bloeiende boomgaarden in de Betuwe tot het rivierenlandschap van het Land van Maas en Waal: in Gelderland is de natuur nooit ver weg. Nationaal Park De Hoge Veluwe is misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland. Ontdek bossen, heidevelden en zandverstuivingen tijdens een afwisselende wandel- of fietstocht. Met een beetje geluk spot je hier zelfs de Nederlandse big five! Ook in Nationaal Park Veluwezoom, het oudste Nationale Park van Nederland, geniet je van de rust van de natuur. Met de vele verschillende wandelroutes is dit natuurgebied ten oosten van Arnhem een walhalla voor wandelliefhebbers. Wie dacht dat een glooiend landschap alleen te vinden is in de provincie Limburg, heeft het mis. In de Gelderse Achterhoek bevindt zich namelijk de streek Montferland. Dit gebied bestaat uit verschillende heuvels die begroeid zijn met bossen, weilanden en akkers.

Hier beleef je hoe dan ook een afwisselende vakantie, want deze provincie heeft voor ieder wat wils.

Bruisende steden

Zoek jij tijdens een vakantie graag de gezelligheid van de stad op? Geen probleem, want in Gelderland zijn ontzettend veel leuke steden te vinden! Arnhem bijvoorbeeld. Winkel bij unieke boetiekjes en designerzaken in de 7 Straatjes en het Modekwartier, wandel door het mooie Park Sonsbeek of pak een zonnig terras in de sfeervolle binnenstad. Wist je dat je zelfs een tour kunt maken onder de straten van Arnhem? Via een netwerk van historische kelders leer je alles over de geschiedenis van de stad. Ook Nijmegen mag niet overgeslagen worden tijdens een vakantie in Gelderland. Deze bruisende studentenstad aan de Waal is elk jaar het kloppend hart van de Nijmeegse Vierdaagse. En wat denk je van de fotogenieke Hanzesteden Doesburg en Elburg? Deze twee Gelderse parels floreerden eeuwen geleden als belangrijke handelssteden.

Gelderland_Nijmegen.jpeg

Voor ieder wat wils

Jong of oud: in de provincie Gelderland verveel je je geen moment. Vanwege de vele musea, attractieparken, dierentuinen en evenementen is er altijd iets leuks te doen. Burgers Zoo is een van de populairste dierenparken van Nederland. Je ziet hier niet alleen tientallen soorten dieren, maar er is ook een heuse jungle, woestijn, mangrove en oceaan nagebouwd. Het Kröller-Müller Museum staat internationaal op de kaart. Dit museum vol moderne en hedendaagse kunst heeft topstukken in huis van onder andere Van Gogh en Mondriaan. Samen met de imposante beeldentuin is dit museum maar liefst 25 hectare groot. En dan heb je ook nog de Tuinen van Appeltern, het Openluchtmuseum, de Apenheul en het Dolfinarium: de lijst aan leuke bezienswaardigheden is eindeloos!

Vakantie in het groen in Gelderland

Zin om het veelzijdige Gelderland te ontdekken? Boek dan een vakantie bij een van de vele campings, vakantiehuizen, Bed & Breakfasts of groepsaccommodaties van In Het Groen!

Bekijk accommodaties in Gelderland