Corona update voor gasten

Wat betekent corona voor jouw vakantie?

Update coronavirus

Door het coronavirus leven we nog steeds in een kwetsbare tijd. Het virus heeft mogelijk ook gevolgen voor je geplande vakantie bij een van onze ruim 600 aangesloten bedrijven, te weten kleine campings, vakantiehuizen, Bed & Breakfasts en groepsaccommodaties. Hieronder geven we alvast antwoord op veelgestelde vragen van gasten. Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@inhetgroen.nl. We proberen je dan binnen 48 uur van een reactie te voorzien.

Zijn er In het Groen campings of accommodaties gesloten?

Campings en accommodaties mogen open en hanteren de basisregels. Deze voorwaarden kunnen per veiligheidsregio en gemeente verschillen. De campings en accommodaties hebben maatregelen genomen m.b.t. de hygiëne. 

Wil je een vakantie boeken bij en bepaalde camping of accommodatie, informeer dan vooraf naar de maatregelen en de voorwaarden, via de website van dat bedrijf of neem voor de zekerheid contact op voordat je boekt. Dan ben je goed op de hoogte.

Mag je met een groep in een vakantiehuis?

Hier gelden ook de RIVM richtlijnen. Met coronatoegangsbewijzen mag 100% van de reguliere capaciteit gebruikt worden en hoef je geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden en is een vaste plek niet verplicht. De basisregels blijven gelden.

Ik heb geboekt, kan ik mijn boeking annuleren?

Wil je je vakantie annuleren? Als een locatie open is, dan kan de aanbieder in principe de dienst leveren en moet je gewoon betalen. Kan een locatie niet bezocht worden vanwege coronamaatregelen? Dan is het advies om in overleg met de verhuurder tot een goede oplossing te komen. Jij en de locatie eigenaar/beheerder zijn beiden verantwoordelijk voor de naleving van de coronaregels.

Het is aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer een van de vakantiegangers bijvoorbeeld besmet blijkt te zijn met het coronavirus voor vertrek dan is de hele groep verzekerd. Onze partner Recreatieverzekeringen.nl biedt diverse soorten annuleringsverzekeringen.

Kan ik een boeking verplaatsen?

De mogelijkheden voor het verplaatsen van een boeking kun je bespreken met de eigenaar van de camping of de accommodatie. Dat is mede afhankelijk van de beschikbaarheid.

Hoe zit het met de veiligheid op de campings of accommodaties?

De eigenaren van In het Groen campings en accommodaties (vakantiehuizen, Bed & Breakfasts, groepsaccommodaties, etc.) hebben diverse maatregelen genomen voor een optimale veiligheid van hun gasten, het personeel en zichzelf.  Zo wordt het sanitair extra schoongemaakt, zijn er extra gedragsregels voor gasten en is het personeel (indien van toepassing) geïnstrueerd.

Campings/accommodaties hebben normaal gesproken voldoende desinfecterende zeep en handgel voorradig, maar het is aan te raden dit voor de zekerheid zelf ook mee te nemen. Ten slotte wordt er van jezelf verwacht dat je de belangrijkste maatregelen van het RIVM om verspreiding van het virus te voorkomen volgt:

  • Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter)
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je corona gerelateerde klachten hebt

Meer informatie over reizen en vakanties in Nederland vind je op de website van de Rijksoverheid.